Tilbage til oversigt
21. august 2024

48-timers reglen og landbrugsstøtte

Fra 1. januar 2025 bliver det muligt at trække virksomheder i landbrugsstøtte, hvis de er dømt for at overtræde eksempelvis arbejdsmiljøloven. Det kan være, at medarbejderne har arbejdet mere end 48 timer i gennemsnit over de seneste 4 måneder. Det gælder også planteavl i høstperioden. Medlemmer af GLS-A har dog en stor fordel.

Med den nye lovgivning om arbejdstidsregistrering er virksomheder pr. 1. juli 2024 forpligtet til at sikre registrering af arbejdstid for alle ansatte og gemme oplysningerne i 5 år. Det er således nemmere at påvise et brud på 48-timersreglen. Det er til enhver tid arbejdsgivers ansvar at sikre, at 48-timersreglen bliver overholdt.

Medlemmer af Arbejdsgiverforeningen GLS-A har den fordel, at referenceperioden er 12 måneder i stedet for kun 4 måneder. Det betyder konkret, at de kan sprede medarbejdernes gennemsnitlige arbejdstid ud over hele året, og derved nemmere kan overholde 48-timersreglen. Den fordel har I, fordi I gennem medlemskabet af GLS-A følger den repræsentative overenskomst for landbruget.

Er du allerede medlem hos GLS-A, så kender du måske allerede til reglerne. Ellers kan du ringe til os på 87403400 for at høre mere om fordelen.

Er du ikke medlem, så ring eller skriv til os på info@gls-a.dk og hør mere. Det er uforpligtende, og det drejer sig om din virksomhed.

Tilbage til oversigt
green and red toy truck on brown field during daytime