Tilbage til oversigt
25. september 2024

Medarbejders fald på hjemmekontoret var en arbejdsskade

Sagen omhandlede en medarbejder, der arbejdede hjemmefra i december 2020. Den tilskadekomne medarbejder pådrog sig skaden, da hun under udførelsen af sit arbejde ville hente kaffe. På vejen tilbage til hjemmearbejdspladsen fra køkkenet, faldt medarbejderen. Der var tvivl om medarbejderen snublede over sine egne ben eller en kasse, der havde stået placeret det samme sted i et år, og som indeholdt private ting, og derfor ikke havde nogen relation til arbejdet.

Skaden blev anmeldt til arbejdsmarkedets erhvervssikring (AES), der afviste, at faldet var en arbejdsskade. Den afgørelse var Landsretten uenig i. I arbejdsskadesikringsloven står der, at en arbejdsskade er en ulykke eller sygdom, der enten følger af arbejdet eller af de forhold arbejdet sker under.

Landsretten afgjorde efterfølgende, at det havde en naturlig forbindelse til arbejdet, at medarbejderen var i køkkenet for at hente kaffe. Landsretten lagde også vægt på, at kassen havde stået det samme sted i et år uden at have skabt problemer, og at kassen ikke var placeret i strid med instrukser fra arbejdsgiveren. Derfor fandt Landsretten, at medarbejderens ulykke var en arbejdsskade, selvom den skete på et hjemmekontor.

Ankestyrelsen har nu anmodet om tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret. Vi afventer fortsat afgørelse af, om sagen kan indbringes for Højesteretten.

 

Tilbage til oversigt
brown wooden smoking pipe on white surface

Kontaktinfo

Arbejdsgiverforeningen GLS-A

Agro Food Park 13
8200 Århus N

Telefon: +45 8740 3400
E-mail: info@gls-a.dk